Addfield on alansa ehdotonta kärkeä!

Vaikka valmiita uunimalleja on valikoimassa kymmeniä niin kaikkia olemassa olevia malleja pystytään modifioimaan täysin asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Mitään uuneja ei tehdä varastohyllylle pölyttymään vaan uunit valmistetaan tilausten perusteella. Tämä kaikki yli 30 vuoden kokemuksella.

1. Kaikki alkaa teräksestä

Kaikki uunit rakennetaan käsin Addfieldin tehtaalla Staffordshiressä Englannissa. Yli 30 vuoden tuotannon aikana valmistusmenetelmät ja käytettävät materiaalit ovat valikoituneet parhaiksi ja tuotantomenelmät ovat myös ISO 9001 -standardisoitu. Teräslevyt happokäsitellään hyvän kestävyyden saamiseksi ja runkolevyinä käytetään 8/10mm terästä.

2. Tiili on parasta

Yleisesti polttouuneissä käytetään sisärakenteena massaa, joka on hankala asentaa ja on kestävyydeltään huonolaatuista. Eläintuhkaamoiden käytössä massarakenteiset uunit ovat lyhytikäisiä. Addfieldin uunit ovat vuorattu 76mm tulitiilellä. Tiilikerrokset asetetaan limittäin, jolloin niiden välissä ei ole pidikkeitä, jotka ajanmyötä hajoavat. Uunimallista riippuen sisäpintana on ensin 76mm tulitiili, sitten 76mm korkeanlämpötilan eristetiili ja 25mm hydrofobinen kuitulevy, jonka johdosta Addfieldin uunit ovat noin 40% vähemmän energiaa kuluttavia kuin kilpailijoiden uunimallit.

Kaikki Addfieldin uunimallit suunnitellaan niin, että niiden huoltaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Jos yksittäinen tiili hajoaa niin sen vaihtaminen onnistuu helposti.

3. Maalia pintaan

Kilpailijoista poiketen Addfieldin uunit maalataan samalla tekniikalla, kuin autot maalataan. Käytännössä tällä tavalla saadaan täysin säänkestävä maalipinta, jolloin Addfieldin uunit voidaan asentaan ulos ilman sääsuojaa, konttia, katosta tai rakennusta. Asentamiseen riittää vain betonilaatta* Näin asennettuja uuneja on käytössä Saudi Arabian Dubaissa +50 asteen helteessä, kuten myös Novosobirskissä Siperiassa -50 pakkasessa. Uuneja on Pohjanmerellä kalastuslaivojen kannelle asennettuina.

Kaikki uunit ovat myös IP67 -luokiteltuja.

Uunit voidaan myös maalata vastaamaan asiakasyrityksen muuta värimaailmaa tarvittaessa ja ilman eri kustannusta RAL -värikartan väreillä.

* = Kysy alueesi valvontaeläinlääkäriltä tarkemmat ohjeet polttouunin asennuspaikasta

4. Computational fluid dynamic (CFD) modelling

Addfield käyttää jokaisen uunimallin kehittelytyössä apuna tietokonepohjaista mallinnusta / virtauslaskentaa. Samaa teknologiaa käytetään esimerkiksi lentokoneiden ja autojen suunnittelussa. Sillä pystytään laskemaan pääkammion koko alueen lämpötilat (kuumat - ja kylmätpisteet) sekä miten palokaasut käyttäytyvät palotilassa ja huom!  se on ainoa tapa selvittää jälkipolttokammion oikea tilavuus suhteessa pääkammioon ja näin saadaan EU direktiivin vaatima 2 sekunnin viipymä palokaasuille +850 asteen lämpötilassa jälkipolttokammiossa.

5. Plug and Play -ohjain

Kilpailijoista poiketen Addfieldin uunien ohjain on yhdellä liittimellä varustettu, jolloin se voidaan asentaa ja ohjelmoida tehtaalla valmiiksi. Käyttö on hyvin yksinkertaista ja mahdollisen vian selvittäminen helppoa. Kaikkiin uuneihin on saatavana lämpötilaloggeri, joka tallentaa polttoajan ja lämpötilat polton aikana. 2018 vuodelle uutena on kosketusnäyttö, jossa samaa paneelia käytetään esimerkiksi C-sarjan Mercedes Benz -automalleissa.

6. Kannet ja luukut

Uunien kansissa ja luukuissa käytetään eristeenä keraamista kuitueristettä (Low Thermal Mass Ceramic) -materiaalia, joka pitää lämmön uunin sisällä. Materiaali on erittäin kestävää, mutta kuitenkin joustavaa ja sillä saadaan tiivis eristys luukkujen ympärille. Isommissakin uuneissa vastapainon avulla kansiluukun saa auki ja kiinni yhdellä kädellä. Konttiversiossa ja isoimmissa uuneissa nostamisen ja laskemisen hoitaa sähköinen vinssi.

7. Energian säästö - ECOCYCLE®

Ecocycle® on Addfieldin rekisteröimä tavaramerkki, joka sisältää alan energiatehokkaimmat ja ekologisimmat polttouunit. Käytännössä tämä tarkoittaa:

- 180 - 221mm eristepaksuus, joka lukitsee lämmön uunin sisällä eikä päästä sitä rungon kautta pois.
- Kaksikerrosta tiiltä, joista sisempi tulitiili johtaa lämmön takaisin kohteeseen ja ulompi eristetiili estää hukkalämmön karkaamisen runkoon.
- Polttimet sammuvat ja käynnistyvät automaattisesti useita kertoja polton aikana, kun haluttu lämpötila on saavutettu. Poltettava materiaali näin ollen käytännössä polttaa itse itsensä ja polttoainetta säästyy.
- Suunnitteluvaiheessa käytetään CFD -modeling teknologiaa.

8. Sertifioitu - Standarisoitu = Luotettava

DEFRA on tyyppihyväksynyt kaikki uunimallit käyttöön.
EVIRA on hyväksynyt kaikki maahantuodut mallit käyttöön.
ISO Standardi:  ISO 9001 ja ISO14001 sertifioitu.
CE Merkitty  [European Conformity]:
            •  BS E7N4 6-2:1997 (Teollisuusuunien välineistö - osa 2)
            •  73/32/EEC Pienjännite Direktiivi
            •  89/336/EEC EMC Yhteensopivuus säädökset
            •  89/392/EEC Koneturvallisuus Direktiivi
Polttouunien päästöt ovat MCERTS testattu ja noudattavat EU.n Jätteenpolton direktiiviä 2000/76